VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Статті

Підсумки проекту "Школа молодих спікерів - дебатні клуби у Вінницькій області"

17 червня у приміщенні КВНЗ "Вінницька академія неперервної освіти" відбулася фінальна конференція у рамках спільного українсько-польського проекту «Школа молодих спікерів – дебатні клуби  у Вінницькій області». Засідання відбулося за участі голови обласної Ради Анатолія Олійника, представників Вінницької Асоціації органів місцевого самоврядування, заступника директора Департаменту освіти Вінницької облджержадміністрації Олени Чорної, проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва КВНЗ "Вінницька академія неперервної освіти" Олени Герасімової,  Уповноваженої зі справ місцевих органів влади Лодзинського воєводства, Воєводи Лодзинського воєводства, радника Маршалика Лодзинського воєводства пані Іоланти Хельмінської,  віце-консулів Агнєшки Біронт та Томаша Сіповскі,  а також члена правління фундації «FERSO» Ярослава Ващика, спеціаліста Департаменту промоції та міжнародного співробітництва Маршалківської Управи Лодзинського воєводства Міхала Пєтранека, спеціаліста Департаменту промоції та міжнародного співробітництва Маршалківської Управи Лодзинського воєводства Барбари Рибак.

- Насамперед хочу висловити подяку за візит і успішне партнерство польській делегації, ­­- розпочав засідання голова обласної Ради Анатолій Олійник. -  Спільний українсько-польський проект «Школа молодих спікерів – дебатні клуби у Вінницькій області», який співфінансується польсько-американським Фондом Свободи в рамках програми RITA, є новим етапом у роботі Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування та загалом для Вінниччини у представленому форматі. Також Анатолій Дмитрович зауважив, що такі практики матимуть значний позитивний результат не лише для Вінницької області, а й для розвитку демократичного суспільства країни, адже молоді люди з навичками правильно висловлювати свою думку та захищати інтереси, як свої так і суспільства є основою для соціальних змін.

Крім цього учасники конференції переглянули фільм про поїздку українських вчителів до Польщі.

Про результати реалізації проекту присутнім розповіли вчитель української мови і літератури, загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Павлівка Калинівського району Оксана Гринчук. Вона виступила з темою «Європейський шлях для українських шкіл». Про «Оформлення документації для створення дебатних клубів» присутнім розповіла соціальний педагог НВК «ЗОШ І-Ш ст. № 2-гімназії» м. Бару Тетяна Кушнір. Виступили також учитель історії, правознавства, людини і світ Дубовомахаринецької ЗНВК І-ІІІ ст. «Школа-дитячий садок» Козятинського району Олександр Бабкін та Задорожна Аліна – учениця 10 класу Дубовомахаринецької ЗНВК І-ІІІ ст. «Школа-дитячий садок» Козятинського району з виступом «Дебатний клуб – вимога сьогодення» (з досвіду роботи Дубовомахаринецької ЗНВК І-ІІІ ст.). Вчитель  української мови та літератури, російської мови та зарубіжної літератури, ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Тиврів Людмила Вітюк виступила з темою «Поширення запозиченого досвіду у Польщі щодо ведення дискусії».

Завершуючи засідання керівник найвищого самоврядного органу Анатолій Олійник додав, що за попередньою домовленістю між Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування та Лодзинською політехнікою до Вінницької області прибули польські студенти, які спільно зі студентами з Вінницького національного політехнічного університету проводили інвентаризацію об’єктів культурної спадщини у Погребищенському районі.

- З результатами цих робіт ви зможете ознайомитися вже сьогодні, - сказав Анатолій Дмитрович. - Я впевнений, що ця робота не буде марною, покладе початок до розвитку співпраці між обома навчальними закладами та співпраці в плані збереження багатої культурної спадщини нашого народу.

Після офіційної частини учасники конференції перейшли до підготовки проведення дебатів.